Літературне алаверди. Криворізька поетеса Інеса Доленник - фіналістка конкурсу "Кримський інжир"

КУЛЬТУРА
29.11.19 - 14:59

Відома криворізька поетеса Інеса Доленник стала фіналісткою міжнародного конкурсу як перекладачка віршів Ельмаз Бахшиш з кримськотатарської мови. Номінація - переклад художнього твору з кримськотатарської на українську.

Літературний фестиваль “Кримський Інжир” проходив за ініціативи Кримського Дому.

 

Радістю визнання її творчості поетеса поділилася у фейсбук.

 

"У мене буде унікальна можливість обійняти Ельмаз, яку вже полюбила заочно, в процесі нашого творчого спілкування. Але цього всього не сталося б, якби не унікальна Олена Макарчук, яка порадила мені спробувати свої сили у цьому конкурсі (як нещодавно і в "Коронації слова")", - написала наша землячка.

 

Прикметно, що кримськотатарська поетеса Ельмаз Бахшиш теж стала фіналісткою - за переклад віршів криворізької колежанки Інеси Доленник. Ось таке, так би мовити, літературне алаверди.

 

Переможці у номінаціях будуть урочисто оголошені 13 грудня під час церемонії нагородження у Києві.

 

Другий літературний фестиваль “Кримський Інжир” триватиме з 13 по 15 грудня у столиці.

 

Довідково. Письменницький конкурс «Кримський інжир» (Qırım inciri) покликаний сприяти поширенню та розвитку кримськотатарської мови та літератури, актуалізувати тему Криму та кримських татар в українській літературі, сприяти появі взаємних перекладів для глибшого взаємного пізнання двох культур.

 

Як ми писали, у червні Інеса Доленник отримала спеціальну відзнаку від відомого українського письменника Василя Шкляра у номінації "Як тебе не любити" на 19-й церемонії нагородження переможців міжнародного літературного конкурсу "Коронація Слова".

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: