Маленьку знайду, яку покинули в під’їзді, виходжують у Криворізькому пологовому будинку №1

РЕЗОНАНС
16.12.19 - 12:58

Учора вранці в під’їзді будинку на вул. Олександра Васякіна в Металургійному районі, жінка знайшла покинуте напризволяще немовля. Дитина була замотана у старий жіночий халат, який, імовірно, належить її матері. Місцева мешканка викликала поліцію та швидку допомогу. Маленьку знайду доправили до пологового будинку № 1.

«Дитинку вчора привезла бригада швидкої допомоги у приймальне відділення нашого пологового будинку. Ми оцінили стан немовляти як середнього ступеня тяжкості: трохи воно було змерзле. Малюка одразу забрали до відділення інтенсивної терапії і почали зігрівання, інфузійну терапію - всі інтенсивні види лікування, які потрібні зараз цій дитинці», – прокоментувала ситуацію нашим журналістам лікар-педіатр-неонатолог відділення новонароджених пологового будинку № 1 Тетяна Позднякова.

 

Вага немовляти – 2300 грамів. За попередніми ознаками лікарі визначили, що дівчинка народилася вчора. Ймовірно, пологи проходили в домашніх умовах.

 

Медики швидкої одразу, як тільки забрали дитину з під’їзду, клеймували їй пуповину та загорнули у пелюшки.

 

Новонароджену дівчинку помістили в інкубатор, в якому створюють всі умови, як в утробі матері. Дитині належить пройти лікування, вона вже потроху засвоює харчування.

 

Тим часом правоохоронцям належить розшукати матір-зозулю, яка народила й кинула дитину замерзати в під'їзді.

 

Фото ТРК "Рудана".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»