Мали оголосити вирок, але не сталося: справу криворізького рикші продовжать розглядати

КРИМІНАЛ
24.12.19 - 10:29

Учора в Жовтневому райсуді відбулось чергове засідання справи так званого криворізького рикші Олександра Михалевича. Очікувалось, що буде оголошено вирок у справі, але до цього так і не дійшло.

До залу судового засідання з’явилися всі учасники процесу.

 

Нагадаємо, торік у липні на зупинці громадського транспорту «173-й квартал» стався інцидент - до молодого чоловіка, відомого в місті як рикша, почав чіплятися містянин.

 

Він нібито ображав Олександра, який рухався дорогою зі своїм візком для перевезення вантажів. Нападник гамселив візок ногами та погрожував рикші.

 

Внаслідок конфлікту спалахнула бійка, і Михалевич завдав своєму кривднику тяжких тілесних ушкоджень ножем.

 

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Учора в суді допитали потерпілого та обвинуваченого. Але через розбіжність у їхніх свідченнях розгляд обставин справи мають продовжити.

 

"Обвинувачений визнає свою провину у скоєнні злочину. Наразі залишилось дослідження письмових доказів та з’ясування всіх обставин справи, оскільки в нас є певні розбіжності у свідченнях потерпілого та обвинуваченого. Необхідно все детально з’ясувати. Для цього треба допитати свідків та дослідити матеріали справи", - прокоментував нашим журналістам Максим Гореліков, адвокат Михалевича. 

 

За словами самого Михалевича, він лише захищався, коли його почали бити.

 

"Куди наносив удари? У скроню, по голові. Три рази вдарив по голові. Я дуже злякався, що натовп людей, з яким він був, теж нападе на мене", - пояснює свій вчинок обвинувачений Олександр.

 

Каже: у стані афекту не розумів, що в нього в руках ніж. Не пам’ятає і самого факту нанесення ним ударів.

"Ми допитували потерпілого, і його пояснення не узгоджуються з тим, що викладено в обвинувальному акті. Я вважаю неможливим застосувати ст. 349 кримінально-процесуального кодексу України, тобто обмежитись лише свідченнями обвинуваченого або потерпілого, оскільки вони між собою суттєво різняться", - констатує Олексій Пустоваров, прокурор Криворізької місцевої прокуратури №3.

 

Розгляд справи продовжать у лютому. 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: