Мандрівний фестиваль Docudays UA - у Кривому Розі. Розклад показів  

КОРИСНО
28.11.19 - 12:02

16-ий мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA незабаром стартує в Кривому Розі.

Як ми повідомляли, міжнародний фестиваль триватиме до кінця року. Найцікавіші стрічки фестивалю презентують у більш ніж 200 великих і малих містах України. 

 

Розклад відкритих кінопоказів Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA / Кривий Ріг: 

 

3 ГРУДНЯ | 17:30
«BELLINGCAT: ПРАВДА В СВІТІ ПОСТПРАВДИ». Нідерланди/2018/88’. Локація: Мультиплекс (ТРЦ Union)

Цей фільм вивчає можливості роботи з відкритими джерелами, занурюючи глядачів у неповторний світ колективу «громадянських журналістських розслідувань», відомого під назвою Bellingcat. Команда Bellingcat розслідує резонансні справи (від катастрофи MH17 до отруєння російського шпигуна у Сполученому Королівстві), шукаючи правду та борючись за журналістську чесність у часи фейкових новин і суперечливих фактів.
РЕЖИСЕР: Ганс Пул

 

 

4 ГРУДНЯ | 17:30
«ДІВЧИНА ПРОТИ ГРАВІТАЦІЇ». Данія/2017/21’. Локація: Мультиплекс (ТРЦ Union)

11-річна Ерденчімеґ твердо вирішила стати славетною конторсіоністкою, як багато відомих монгольських акробатів. Її команду з циркової школи запросили взяти участь у престижному шоу на площі перед парламентом. Раптово Ерденчімеґ втрачає здатність тренуватися. Перспектива стати «зайвою» у команді просто жахає, адже її батько за ґратами, мати – колишня пиячка, а саму Ерденчімеґ узяли до циркової школи як жест доброї волі. На кону не лише її мрії, а й честь її родини. Але зрештою вона знаходить у собі сили впоратися!
РЕЖИСЕР: Єнс Педерсен

 

 

«ТИ, БЛ@, РОТА ЗАКРИЙ!» Україна/2019/25’. Локація: Мультиплекс (ТРЦ Union)

Сергій Чагаров з 15 років бореться з корупцією у рідному селі Гатне під Києвом. Його головна зброя – документ і журналістський текст. Під час однієї з сесій сільради депутат, звинувачений Сергієм у корупції, нападає та публічно погрожує активісту. Про цей випадок пишуть усі провідні ЗМІ України. Для них Сергій – герой. Для частини села – ганьба. Йому погрожують, радять не лізти у «справи дорослих», а однієї ночі підкидають на подвір'я вибухівку.
РЕЖИСЕРКА: Таїсія Кутузова

 

«ІЛЮЗІЇ НА ДНІ». Україна/2018/16’. Локація: Мультиплекс (ТРЦ Union)

Ця абсурдна історія відбулась у Херсоні. Для захисту найстарішої кінозали міста молодь створює культурний центр. Але земля в центрі приваблює чиновників і депутатів, які, аби звільнити територію, розпочинають війну проти культурних активістів.
Режисер: Леонід Єжуров

 

 

7 грудня | 12:00
«НАВМИСНА СМЕРТЬ». США/2016/73’. Локація: Культурно-громадський центр ШELTER+

Споживачі живуть своїми смартфонами, планшетами та лептопами. Шквал технологічних новинок безупинно виливається на ринок, обіцяючи дедалі кращий зв’язок, нескінченні розваги та миттєву інформацію. Обсяги вражають. До 2020 року чотири мільярди людей матимуть особистий комп’ютер. У п’ятьох мільярдів будуть мобільні телефони. Але в цієї революції є й темна сторона, прихована від більшості споживачів. У своєму розслідуванні, що відбувається по всьому світі, режисерка Сью Вільямс викриває залаштунки індустрії електроніки та доводить, що навіть найменші гаджети мають смертельні наслідки для довкілля та здоров’я.
РЕЖИСЕРКА: СьюВільямс

 

9 ГРУДНЯ | 14:00
«Я ВИРОСЛА ПОКИ ВИ СПАЛИ». Польща/2018/49’. Локація: Палац культури «Карачуни»

Кароліна поїхала із Білорусі, як і переважна більшість її друзів із музичної школи. Життя білоруської інтелігенції змальоване у формі дослідження ностальгії – туги за рідними, друзями і дитинством, які згадуються в ідилічних тонах. На державному телебаченні президент Лукашенко заявляє, що на випускників білоруських шкіл чекає яскраве майбутнє, але кадри з глибинки заперечують цей оптимістичний діагноз. Єдину втіху привозить вантажівка з їжею, сірниками та горілкою.
РЕЖИСЕР: Марчін Саутер.

 

На всі покази вхід вільний.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»