Маршрутки по-американськи. У США представили електричний конвертоплан для пасажирських перевезень

ЦІКАВО
14.01.20 - 12:39

Американська компанія Bell Helicopter показала свій оновлений концепт конвертоплана, який створюють для пасажирських перевезень у місті. Про це повідомляє Flight Global.

Літальний апарат має назву Nexus. На виставці CES 2019 був представлений концепт з гібридною силовою установкою та шістьма пропелерами.

 

Однак у компанії вирішили змінити свій підхід і першочергово зосередитися на електричній версії конвертоплана з чотирма пропелерами.

 

Цей концепт представили на CES 2020 — апарат називається Nexus 4EX. Розробники вирішили скоротити кількість пропелерів для більшої енергоефективності. Зробити його повністю електричним вони вирішили, бо у міських умовах не так важлива дальність польоту.

 

Очікується, що Nexus 4EX буде вміщати 4 або 5 людей, він зможе долати до 97 кілометрів. Для порівняння, попередня оцінка дальності гібридного конвертоплана — близько 240 кілометрів.

 

Компанія уточнила, що не відмовляється від планів створити гібридний апарат, але розроблятиме його після електричного.

 

Bell Helicopter зазначає, що Nexus 4EX зможе розвивати швидкість до 241 км/год, його злітна маса складатиме 3200 кілограмів.

 

Також компанія очікує, що апарат в середньому за один політ у місті долатиме від 24 до 40 кілометрів, а загалом за рік він налітає близько 2 тисяч годин. Для більшого комфорту гучність Nexus 4EX буде на 15 децибелів меншою, ніж у сучасних гвинтокрилів.

Спочатку Bell Helicopter планує розробити пілотовану версію пасажирського конвертоплана, але згодом хоче створити й безпілотну версію, хоча для безпеки у кабіні все одно перебуватиме пілот.

Останніми роками низка компаній працюють над створенням аеротаксі — літальних апаратів для міських пасажирських перевезень.

 

Джерело - Громадське.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: