Майже 3 мільйони гривень з міського бюджету - на соціальну допомогу криворіжцям

ОФІЦІЙНО
23.10.19 - 16:23

На жовтневому засіданні виконкому у Кривому Розі підтримали всі рішення соціального спрямування. Цього місяця криворіжці отримають допомогу з міського бюджету на майже 3 мільйони гривень, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики Криворізького виконкому.

«Місто взяло на себе виконання багатьох соціальних програм з підтримки криворіжців, які на державному рівні скасували. Ми продовжуємо підтримувати найбільш соціально незахищені категорії. Це допомога ветеранам, інвалідам, багатодітним сім'ям, військовослужбовцям, чорнобильцям, афганцям та всім, хто потребує підтримки», - зазначила директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

У Кривому Розі триває робота з виплати часткової компенсації вартості тепло-водопостачання та водовідведення. У жовтні 1116 криворіжців отримають часткову компенсацію вартості цих послуг на 558 тис. грн. Таку допомогу з початку року вже отримали понад 138 тисяч містян на загальну суму 61,1 млн. грн.

 

«Ці кошти перераховують підприємствам за заявами криворіжців. А саме, у жовтні надійде до комунальної «Тепломережі» - 22,5 млн. грн, до державної «Теплоцентралі» – 23,7 млн. грн. та до «Кривбасводоканалу» - 20,3 млн. грн. Ми розуміємо, що тільки своєчасна оплата за спожиті енергоносії та комунальні послуги є запорукою вдалого опалювального сезону та створення комфортних умов проживання криворіжців», - доповіла Інеса Благун.

 

У місті вже шостий рік працює комплексна програма соціальної підтримки учасників війни на сході України та членів їхніх сімей. За цей час на соціальну підтримку учасників АТО, членів сімей загиблих, полонених або зниклих безвісти воїнів, з міського бюджету спрямували понад 160 млн. грн. За цією програмою, у жовтні матеріальну допомогу отримають 160 бійців - учасників АТО та ООС. З початку року таку допомогу отримали 5386 учасників бойових дій на 26,9 млн. грн.

 

Також продовжується виплата матеріальної допомоги воїнам-інтернаціоналістам. З січня її отримали 2564 учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав. У жовтні таку допомогу отримають ще 11 чоловік на 55 тис. грн.

 

На засіданні виконкому підтримали пропозиції виплати матеріальної допомоги криворіжцям у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, значними витратами на лікування та відшкодуванням транспортних витрат ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: