Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул звернувся до АМКУ через зростання цін на продукти

ВАЖЛИВО
31.03.20 - 10:37

Юрій Вілкул звернувся до АМКУ щодо різкого зростання цін на основні продукти харчування, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

«У цей складний для людей час - в умовах загрози поширення вірусної інфекції, запровадження карантину - власники продовольчих супермаркетів та магазинів не повинні спекулювати на ситуації та підвищувати ціни на соціально значущі товари», – зазначив мер Юрій Вілкул.

 

Міський голова пояснив, що наразі міська влада після реформи не має жодних важелів впливу на політику ціноутворення.

 

Юрій Вілкул направив листа до Антимонопольного комітету України з проханням зобов’язати операторів ринку, як оптових, так і роздрібної торгівлі, не допускати підвищення цін. А в разі встановлення порушень законодавства, вживати заходів щодо їх усунення.

 

Нагадаємо, раніше мер Юрій Вілкул закликав бізнес не підвищувати ціни на соціально значущу продовольчу групу товарів. З початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 25%, рис – на 30%, цукор - на 10%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже вдвічі піднялися ціни на капусту, картоплю, цибулю та моркву.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: