Мер Кривого Рогу з'явився в обласну прокуратуру для отримання підозри, але слідчий захворів

РЕЗОНАНС
13.10.20 - 15:18

Мер Кривого Рогу сьогодні з'явився до Дніпропетровської обласної прокуратури за повісткою для отримання підозри. Але слідчий захворів, і Юрію Вілкулу сказали, що його викличуть в інший час.

Нагадаємо, за два тижні до виборів меру Кривого Рогу надіслали оповіщення з обласної прокуратури про те, що йому хочуть вручити підозру. Проти нього знову відкрили справу, сфальшовану п'ять років тому.

 

Справа стосується листа мера на підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» про необхідність виконувати екологічні та соціальні програми в Кривому Розі. Це інтерпретують як тиск на бізнес. За 12 днів до виборів його хочуть, фактично, відсторонити від участі у виборчій кампанії, повідомивши про можливість обрання запобіжного заходу (аж до взяття під варту) і силового відсторонення від займаної посади.

 

«Мені немає чого приховувати і нічого боятися. Мені тільки щиро шкода, що мої опоненти на цих виборах опустилися до найбрудніших методів боротьби, - заявив Юрій Вілкул журналістам у прокуратурі. - А ця так звана «справа» використовувалася ще паном Луценком для того, щоб через мене тиснути на народних депутатів від Кривого Рогу. Щоб вони голосували так, як їм скажуть, – «за» антинародні закони. Не вийшло тоді, не вийде і зараз. Я щиро сподіваюся, що про те, що відбувається з прямим тиском під час виборів у Кривому Розі, не знає особисто Президент. Думаю, що це - передвиборча агонія місцевих слуг олігархів, які хочуть вислужитися. Але мене залякати неможливо. Я буду боротися за Кривбас, я буду боротися за право всіх криворіжців самим робити свій вибір».

 

Нагадаємо, з метою тиску на Юрія Вілкула ще за каденції президента Петра Порошенка в Криворізькій мерії було проведено понад 500 перевірок силовими і контролюючими органами, понад сотню обшуків – все з нульовим результатом.

 

Адвокат Марина Акімова так прокоментувала ситуацію: «Як і було написано у повістці, ми з Юрієм Григоровичем приїхали на 14.00 до прокуратури для отримання підозри, запобіжного заходу (читаємо, як взяття під варту) і відсторонення від займаної посади, за взятою з притрушеної пилом полиці «луценківською» справою 2015 року, яку знову відкрили за 2 тижні до виборів. Але нам сказали, що слідчий захворів і нас викличуть в інший час».   

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: