Мешканці Кривого Рогу можуть приєднатися до радіодиктанту національної єдності

ОСВІТА
06.11.19 - 14:31

8-го листопада відбудеться дев’ятнадцятий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Його писатимуть тисячі людей з різних куточків країни та світу. Долучитися запрошують і криворіжців, - повідомили у пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації.

Радіодиктант розпочнеться об 11.00. Послухати його можна буде на хвилях каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо. Текст читатиме педагог, лінгвіст, теле- та радіоведучий Олександр Авраменко.

 

Перевірити, чи допустили помилки, учасники зможуть вже за 15 хвилин після завершення диктанту. Текст оприлюднять на сайтах UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення.

 

До оприлюднення всі охочі можуть надіслати свої тексти на перевірку – на електронну пошту: rd@nrcu.gov.ua. Вони візьмуть участь у конкурсі на кращу роботу.

 

Також буде й конкурс на кращий твір. Тему оголосять на початку ефіру. Творчу роботу, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада за адресою: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту з поміткою «Твір».

 

Десять найкращих творів відзначать призами.

 

У 2019-му році радіодиктант національної єдності проходитиме вже вдев’ятнадцяте. Його за традицією приурочать до Дня української писемності та мови. У 2018-му диктант писали майже 33 тисячі учасників. 311 людей не припустилися жодної помилки.

 

Фото на прев'ю - з сайту Дніпропетровської ОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: