Мешканця Чернівецької області покарали за поширення брехні про коронавірус

КРИМІНАЛ
17.03.20 - 13:47

Мешканця Чернівецької області покарали за поширення неправдивих чуток про ситуацію щодо захворювання на COVID-19, - повідомляє Нацполіція.

Чоловік розмістив у мережі Інтернет інформацію про коронавірус, яка не відповідає дійсності.

 

Такі дії могли ввести громадян в оману та викликати паніку серед населення.

 

Під час моніторингу мережі співробітники Глибоцького відділення поліції звернули увагу на допис 38-річного жителя району в одній із соціальних мереж.

 

На своїй сторінці чоловік поширив фейк про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками.

 

Поліція склала на громадянина адмінпротокол.

 

Детальніше про фейкові повідомлення щодо коронавірусу для створення паніки серед населення ми розповідали тут.

 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі.

 

Передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою COVID-19.

Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічни правил і норм становитиме від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб - шраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

 

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: