Металісти не сплять: у Кривому Розі тривають крадіжки металево-кабельної продукції

КРИМІНАЛ
05.06.19 - 15:23

Триста метрів металевого дорожнього та турнікетного обладнання пошкодили та викрали у місті з початку року. Понад 2 кілометри кабелю, 45 світильників та п'ять сталевих опор мереж зовнішнього освітлення. Останній випадок - на минулому тижні збитків зазнав сквер біля цирку. Зловмисники викрали два десятки LED-світильників.

Про викрадення світильників мережі зовнішнього освітлення біля Цирку повідомили фахівці підприємства "Криворіжелектромонтаж". Там не дорахувалися двадцяти одного ЛЕД-світильника. За інформацією Департаменту розвитку інфраструктури міста, завдано збитків на понад двадцять сім тисяч гривень. Саме таку суму, за попередніми підрахунками, доведеться витратити на відновлення мережі освітлення.

 

 

В поліції цей факт внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Тим часом роботи з відновлення освітлення скверу вже розпочаті. Два світильники біля дитячого майданчика знову запрацювали. Роботи проводяться за бюджетний кошт. Крадіжки світильників - прикра проблема. Утім, не єдина, констатують у Департаменті. Останнім часом у місті все більше понівечених дорожніх знаків, металевих турнікетних огороджень. Їх зрізають, згинають, виривають чи банально пошкоджують фарбою.

«На кожен з цих випадків ми склали заяву і направили її до відповідних райвідділів поліції.  Збитки за розкраданню мереж зовнішнього освітлення, металевого огородження, дорожніх знаків складають понад півмільйона гривень. Відповіді щодо розшуку осіб, які скоїли ці злочини, до нас поки що не надходили», - зазначила головний спеціаліст управління благоустрою Департаменту розвитку інфраструктури міста Анастасія Саєнко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: