"Металург" - з нуля: демонтаж старої споруди улюбленого криворіжцями стадіону завершено

БЛАГОУСТРІЙ
01.04.21 - 12:08

Оновлення криворізького стадіону "Металург" із нуля - один із амбітних проєктів президентської програми "Велике будівництво" у нашому регіоні. Перший етап робіт розпочався ще взимку - тоді територію обнесли парканом і там запрацювала важка техніка.

Нині демонтаж старої споруди улюбленого криворіжцями стадіону вже завершено. За проєктом, тут мають замінити трибуни, встановити нові сидіння, оновити підтрибунні приміщення. Зведуть окрему 4-поверхову будівлю – з VIP-трибунами та робочою зоною для ЗМІ. Увага буде зосереджена не лише на футбольній інфраструктурі. Для легкоатлетів передбачені сучасні бігові доріжки й зона для стрибків із жердиною. Також мають встановити нові електронні табло.

 

"Ми створюємо нові можливості для криворіжців займатися спортом. Для цього об'єднані можливості програми президента "Велике будівництво" і програми мера з розвитку міста. Завдяки цьому будівництву, місто отримає не тільки один із найкращих стадіонів у країні. Тут стануть можливими проведення матчів збірних. Так само тисячі юних криворіжців отримають можливість займатися в нових сучасних залах ДЮСШ, які будуть зроблені на цьому ж об'єкті", - прокоментував перебіг будівництва Сергій Мілютін, заступник міського голови.

 

Те, що називають реконструкцією, у цьому випадку - будівництво з нуля, - заявляють ініціатори проєкту. Обіцяють, що новий стадіон буде сучасним спортивним об’єктом.

 

"Проєкт буде відповідати усім сучасним стандартам ФІФА та УЄФА. Для самого міста "Металург" це не тільки про спорт - це про здоровий спосіб життя, про відновлення футбольних традицій. Це про розвиток усього міста. Спортивна арена після реконструкції зможе приймати матчі світового рівня. Будуть приїжджати команди не тільки з України, а й близького та далекого зарубіжжя. А це потужний розвиток інфраструктури. Це інвестиції, а також нові робочі місця", - запевняє Володимир Орлов, перший заступник голови Дніпропетровської ОДА

 

Проєкт передбачає, що новий стадіон вміщуватиме близько 17 тисяч глядачів (раніше криворізька арена вміщувала 30 тисяч). Кошторис на реконструкцію становить 733 млн грн.

 

"Компанією "Будінвест" було організовано роботи з демонтажу паралельно всіх трьох трибун. Щодня тут працювало 60 самоскидів, які щодня в середньому робили 200 маршрутів із вивезення сміття. На цей момент демонтовано 18 тисяч квадратних метрів самих приміщень", - розповідає Дмитро Назаров, старший прораб компанії "Будінвест".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: