Місто та USAID покращуватимуть якість медобслуговування населення Кривого Рогу

ЗДОРОВ'Я
21.05.19 - 13:29

У виконкомі міської ради сьогодні відбулася зустріч міського голови з представниками проекту USAID " Підтримка реформи охорони здоров'я". Партнерами проекту виступають МОЗ та Національна служба здоров'я України.

Проект USAID, спрямований на підтримку реформи охорони здоров'я, успішно впроваджується в Кривому Розі.

 

І, безпосередньо, у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №4.

 

Заявку медиків цього лікувального закладу на участь у проекті визнали кращою серед 15 медцентрів країни.

 

Основні меседжі USAID - покращення якості медичного обслуговування населення та безцінний досвід, яким криворізькі медики можуть у подальшому поділитися з іншими.

 

"Ми отримали технічну підтримку експертів, можливість участі в тренінгах, матеріальну підтримку в півмільйона гривень - ґрант, орієнтований на наших кліентів", - пояснює Анжеліка Логінова, в.о. головного лікаря ЦПМСД №4.

 

Реалізацію проекту розпочали ще у лютому. Придбали для амбулаторій кулери з питною водою, провели безліч виїзних профілактичних та агітаційних акцій.

 

У планах - встановлення інформаційних телеекранів. Керівник проекту Ната Аваліані відзначила що такого відповідального підходу та розуміння керівництва міста у питанні створення мережі амбулаторій загальної практики нема ніде. 

 

"Триває реформування медико-санітарної допомоги, підтримка місцевої влади відчутна, вона дає поштовх для розвитку центру. Ми не помилилися з вибором", - впевнена Ната Аваліані, керівник Проекту USAID " Підтримка реформи охорони здоров'я".

 

Учасники зустрічі торкнулися і теми реалізації спільного проекту міста та Світового банку з відкриття амбулаторій. 

"У 1-му кварталі більше 6,5 млн. грн. ми виділили на будівництво наших амбулаторій, а в цілому - більше 83 млн. виділено на будівництво і розвиток амбулаторій. Цей проект ми виконаємо, тому що нас турбує стан здоров'я населення нашого міста", - резюмував мер.

 


 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: