Місто в темряві. У Кривому Розі злодії поцупили світильники та ліхтарі на 50 тисяч гривень

БЛАГОУСТРІЙ
02.12.19 - 15:22

Наприкінці минулого тижня у парку «Саксаганський» біля Палацу культури «Мистецький» вкрали 23 світлодіодних світильники. Крадії поцупили ще 25 ліхтарів на вулицях Космонавтів, Генерала Радієвського та Івана Авраменка.

«Вартість відновлення цих світильників складає близько 50 тисяч гривень. У будь-якому разі, це кошти бюджету, платників податків. Від освітленості пішохідних доріжок, парків та скверів залежить безпека містян. За фактом кожної крадіжки департамент розвитку інфраструктури міста і профільні підпорядковані підприємства управлінню Нацполіції у Дніпропетровській області надають листи, де вказують, на яку вартість було викрадено та завдано втрат бюджету», – наголосив директор міського департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий.

 

Також він поскаржився, що правоохоронці не реагують і не надають жодних відповідей з приводу крадіжок.

 

«Якщо брати дані 2017-2018 років, які надає поліція, то жодного злодія, який вчинив той чи інший злочин, не було притягнуто до відповідальності, відповідно, ні копійки не було відшкодовано бюджету міста. У нас щомісяця відбуваються крадіжки кабельно-провідникової продукції в ліфтовому господарстві. Коли розмовляємо з поліцією та наголошуємо на необхідності реагування, ми чуємо тільки те, що у них недостатньо кадрів або недостатнє освітлення тих чи інших місць, де відпочивають криворіжці. У зв’язку з тим, що правоохоронні органи не завжди реагують на наші звернення чи події, які відбуваються в нашому місті, прошу криворіжців – у випадку, якщо вони бачать, що хтось зрізає тролеї, електромережі, знімає світильники, або вчиняє дії, які викликають підозру (якщо це не працівник комунального підприємства), звертатися на 102, до поліції», – звернувся Іван Карий.

 

Він додав, що освітлення вулиць, де вкрали ліхтарі, планують відновити цього тижня.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: