Молочні ріки, смердючі береги. Річку Інгулець забруднюють пересічні криворіжці?

ЕКОЛОГІЯ
06.09.19 - 11:29

Річку Інгулець, імовірно, забруднюють побутові споживачі. Таке припущення висловлює Громадська спілка "Екологічна рада Криворіжжя".

"До всіх негараздів, які переслідують річку Інгулець, додалося не зрозуміле забруднення в районі містка від вул. Весела Дача до селища Карачуни.

 

Ще 22 серпня, коли відбиралися моніторингові проби води, був виявлений потік забрудненої води по правому березі річки.

 

Дослідженнями займалися представники міського екоуправління, міськводоканалу і Центрально-Міського райвиконкому. Джерело забруднюючих витоків не виявили.

 

30 серпня ГС пройшла маршрутом по правому березі, періодично фотографуючи русло. Білий наліт на дні «струмка» простежили метрів на 600 від містка до дамби, далі він зник.

 

Очевидно, десь у цьому місці був скидання «брудної» води. Хто це зробив і яким чином, встановити не вдалося.

 

За хімічним аналізам проб води, відібраних біля містка, можна припустити потрапляння побутових стічних вод, бо кількість розчиненого кисню зменшилася більш ніж в два рази, біологічне споживання кисню (БСК5) збільшилося майже уп'ятеро, а хімічне ( ХСК) - збільшилося в півтора рази.

 

Про те, що це могли бути побутові стоки, свідчить і збільшення більше ніж в десять разів кількості азоту амонійного у воді.

 

Якщо комусь із криворіжців відомо, хто і коли зливав у річку побутові стоки, Громадська спілка "Екологічна рада Криворіжжя" просить поділитися інформацією.

 

Як ми писали, у Центрально-Міському районі, поблизу вулиць Дачна та Весела Дача, екологи виявили плями молочного кольору і відчули неприємний запах.

 

20 та 22 серпня екологи разом з представниками місцевої влади та громадськості відібрали проби води з річок Саксагань та Інгулець.

 

 

Фото ГС "Екологічна рада Криворіжжя".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: