"Ми хочемо порахувати жінок, яких можна задіяти при захисті держави", - Головнокомандувач ЗСУ 

КОМЕНТАР
24.12.21 - 9:38

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що указ Міністерства оборони №313 про перебування жінок на військовому обліку виник, щоб порахувати жінок, яких можливо задіювати під час захисту держави.

Про це Залужний заявив журналістам на презентації концепції нагородної системи головнокомандувача ЗСУ в четвер, 23 грудня, якого цитує агентство “Інтерфакс-Україна”.

 

“Назріла необхідність створення такого документа, який дозволяв би нам, військовим, бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту нашої держави. Тому народився цей указ, трохи більше 100 спеціальностей туди “вбили”… Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую: вже завтра не треба бігти у військкомат, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити, ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре”, – прокоментував головком.

 

Нагадаємо, тисячі українок стали військовозобов'язаними з 17 грудня. Міноборони розширило перелік спеціальностей, представниці яких мають стати на військовий облік. У переліку - 35 фахових напрямків. Це викликало бурхливу реакцію українського суспільства.

 

Переглянути повний перелік спеціальностей, які підлягають взяттю на облік, можна тут.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: