Ми повинні рятувати життя, - працівники криворізької «екстренки», нагороджені відзнаками Міноборони України 

ГОРДІСТЬ
30.06.22 - 17:08

Двоє працівників Криворізької станції екстреної медичної допомоги відзначені Міністерством оборони України. Медалі «За сприяння Збройним Силам України» отримали фельдшер з медицини невідкладних станів Анатолій Подлєсних і водій виїзної бригади Андрій Бреус.

Без медиків екстреної служби на фронті не обійтися. Криворізький тандем професіоналів воює на своєму фронті. Чоловіки згадують не одну поїздку.

 

«У Херсонському напрямку до села Нововоронцовка. До блокпосту ми доїхали. Там завантажили нам бійців поранених. І якомога швидше ми намагалися доставити їх до пункту призначення, де їх лікували. Багато осколків було на дорозі. Намагався, щоб не пошкодило машину», - розповідає водій Андрій Бреус. 

 

Анатолій Подлєсних - фельдшер з шістнадцятирічним стажем. За плечима - рік досвіду в АТО. Каже, у роботі бригад екстреної медицини найважливіше - реакція і витримка.

 

«Треба було швидко реагувати. У принципі, все так, як у нашій справі. Інколи стріляли залпи, вони на південному напрямку не припиняються. Слава богу, у наш бік мало стріляли», - розповів  фельдшер.

 

Такі гарячі відрядження проходять на адреналіні, кажуть медики. Утім, без нього не обходяться й екстрені виклики в тилу.

 

«Якось дитину ми з першого пологового везли грудну,  протягом двадцяти хвилин. Це майже один і той же адреналін. Така в нас робота - допомагати людям. Ми стараємось її добре виконувати: вчасно доїхати до адреси і швидко доставити людину до лікарні», - розповів Андрій Бреус.

 

«Оскільки ми не пішли на передову, то повинні тут рятувати життя людей», - сказав Анатолій Подлєсних.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»