«Ми у шоці, бо це шанована людина», - голова Широківської селищної ради про хабар його заступника

ЕКСКЛЮЗИВНО
10.01.20 - 14:02

Як ми писали, учора заступника голови Широківської селищної ради правоохоронці затримали на отриманні хабара у 7 тисяч доларів. Голова селищної ради Олександр Кокул прокоментував ситуацію нашим журналістам.

- Чи відомі вам мотиви, якісь подробиці, як можете прокоментувати цю прикру подію?

 

- На превеликий жаль, я не володію інформацією. Я дізнався про це вчора увечері з соцмережі. Мій заступник зараз - у поліції, а щось нове додати я не можу. Ми у шоці, бо це шанована, хороша молода людина, сумлінний працівник. Його поважають у колективі за вирішення питань благоустрою.

 

- А ви чули про те, що на вашій території планується будівництво заправної станції?

 

- Авжеж, це не чутки, було рішення сесії, є документи. Сесія давно була, а що там відбулося, я не знаю! Не володію інформацією, що там було далі, і які розмови там були.

 

- Які ваші подальші дії, чи розмовляли ви з затриманим?

 

- Ні, не розмовляв, доступу немає до нього. Були його рідні та близькі, брали характеристику, довідки різні.

 

- У вас є взагалі якісь припущення щодо цієї ситуації?

 

- Розумієте, давати хабара за 5 соток землі у такому розмірі... Тим більше, питання було вирішене. За що давати хабара, я не розумію! Пів Широкого знали, що там буде заправка. Це не таємниця і ніяких нечистих вирішень питання там не було. Все це було відкрито!

 

- Скажіть, а яка марка автозаправних станцій? 

 

- Це приватна фірма. Хотіли поставити газову автозаправку у смт. Широке. Дозвіл ми надали, а вони повинні були отримати документи на будівництво. Це вже від нас не залежить.

 

- А у підприємців є усі необхідні дозволи для будівництва та експлуатації?

 

- Ні, це вони повинні отримати, оформити землю, найняти людину, яка виконає ці послуги, чи фірму. Повинні дати дозвіл, проєктувальник має бути, цілий комплекс робіт. Все, що від нашої селищної ради було потрібно, ми надали (землю). А решта - питання, які не пов’язані з селищною радою.

 

Інтерв'ю брав журналіст ТРК «Рудана» Денис Пляц.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: