На 86-му році життя пішов з життя улюблений глядачами актор Леонід Куравльов

ПОДІЯ
30.01.22 - 12:10

Про смерть популярного актора повідомили у російському Союзі кінематографістів. 

Про госпіталізацію артиста в реанімацію в лікарні в Комунарці стало відомо 10 січня. За даними джерела "Інтерфаксу" в медичних колах, лікарі оцінювали його стан як важкий. Як пізніше повідомили, у артиста діагностували запалення легенів (коронавірус не підтвердився).

 

Куравльов був госпіталізований 5 січня до Московського реабілітаційного центру. 22 січня артиста виписали з лікарні і перевели на відновлення в реабілітаційний центр.

 

Леонід Куравльов народився 8 жовтня 1936 року. У кіно дебютував студентом, зігравши солдата-сапера Морозова у фільмі Андрія Тарковського та Олександра Гордона "Сьогодні звільнення не буде..." (1958). Паралельно актор-початківець знявся в дипломній роботі Василя Шукшина "Із лебединого повідомляють" і в пригодницькому фільмі Михайла Швейцера "Мічман Панін" (обидва фільми – в 1960 р.).

 

Широку популярність Куравльову принесли ролі в таких фільмах, як "Іван Васильович змінює професію", "Початок", "Золоте теля", "Афоня".

 

Загалом у фільмографії артиста понад 200 ролей у кіно і серіалах.

 

У 1960-1992 роках перебував у трупі Театру-студії кіноактора. Останні роки, після смерті дружини, він вів самотній спосіб життя, не знімався.

Остання робота Леоніда Куравльова у кіно - роль отця Леонтія у фільмі «Весь цей джем» (2015 рік)

Остання робота Леоніда Куравльова у кіно - роль отця Леонтія у фільмі «Весь цей джем» (2015 рік).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: