На 94-му році життя пішов від нас шанований криворіжець, ветеран Олексій Черевко

ЖАЛОБА
18.11.21 - 15:45

На 94-му році життя пішов від нас шанований криворіжець, ветеран Олексій Черевко. Про смерть Олексія Семеновича повідомив голова Довгинцівської райради Ігор Ратінов.

"Сьогодні не стало мого старшого товариша і друга, Олексія Семеновича, учасника Другої світової, заслуженої, шанованої і до глибини душі порядної людини! Немає слів. Співчуття рідним", - зазначив Ігор Ратінов.

 

Війна увірвалася в життя Олексія Семеновича, коли йому було всього 14 років.

 

"Я хлопцем пас корову, як побачив - стоять гуртом чоловіки і голосно говорять про війну. Це була моя перша зустріч з війною. Потім була мобілізація, а ми рили шанці. Пам'ятаю, як людей у селі мобілізували на фронт спочатку по 2-3 чоловіки. Ми вирушили до Конотопа, а його вже розбомбили, тож мусили повернутися назад, а під сільрадою вже дуже багато людей - оголошена загальна мобілізація. Забирали всіх... Прийшли діти, жінки, батьки. Це було дуже страшно - формували обоз, на конях, зі зброєю. Як тільки той обоз рушив - я такого крику ніколи в житті не чув... Стоїть ця картинка у мене перед очима й досі. Наступний рік минув в окупації, а далі мене забрали німці гарувати до Німеччини. Там я і зустрів фронт. Забрали нас працювати у шпиталь, носити поранених, доправляли їх до літака. Після цього мене і таких же хлопців забрали в Радянську армію, ми копали шанці, рили траншеї. Бувало й таке, що наші помилково лупили по нас із артилерії, по інший бік річки. Коли День Перемоги оголосили, піднявся галас, стрільба. Всі цілувалися й плакали", - розповідав Черевко нашим журналістам.  

 

Життя Олексія Семеновича минуло в Кривому Розі. Понад 40 років він працював електрослюсарем в «Криворіжіндустрбуді». Ветеран вів активне життя, спілкувався з молоддю, охоче ділився спогадами про воєнне лихоліття.

 

Редакція ТРК "Рудана" висловлює глибокі співчуття рідним і близьким ветерана...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: