На Дніпропетровщині колишній голова РДА вкрав з бюджету 4 мільйони

КРИМІНАЛ
21.01.21 - 12:23

Колишнього посадовця однієї з обласних райдержадміністрацій, підприємця та інженера-землевпорядника викрили у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні, - повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, у грудні 2019 року перший заступник однієї з районних державних адміністрацій в області (на момент скоєння злочину виконував обов’язки голови РДА) організував злочинну групу, до складу якої входили фізична особа-підприємець та інженер-землевпорядник, для розкрадання бюджетних коштів.

 

 

Очільник району уклав з підприємцем удавані договори про проведення інвентаризації земель, їх грошової оцінки та виготовлення документації із землеустрою. З відома інженера-землевпорядника зловмисники склали кошториси та акти здачі-приймання виконаних послуг, які фактично не надавались.

 

 

Ділки отримали понад 4,3 млн грн бюджетних грошей.

 

 

Аби прикрити злочинну діяльність та створити видимість законності, учасники групи виготовили технічну документацію, яка за своїм змістом не відповідає вимогам чинного законодавства та умовам договорів. 

 

 

Інженер-землевпорядник, який є співробітником ТОВ, використовував реквізити, печатки, дозвільні документи товариства та відомості про його працівників без їхньої згоди.

 

 

Наразі учасникам групи повідомили про підозру у скоєнні вказаних злочинів та вирішують питання обрання запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування триває.

 
Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: