На Дніпропетровщині найближчим часом розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях 

ЗДОРОВ'Я
15.01.19 - 11:06

У Дніпропетровській, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській та Полтавській областях розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях.

У Дніпропетровській, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській та Полтавській областях розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях за чотирма категоріями захворювань: серцево-судинні, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологія. Вже найближчим часом області мають визначити такі амбулаторії, - про це під час селекторної наради наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Телемедицина – це можливість  надати або використати послуги охорони здоров’я без обмеження у відстані. Правильно і вчасно поставлений діагноз – запорука швидкого одужання. Досвідчений спеціаліст може поставити точний діагноз навіть без особистого огляду пацієнта. Для цього існує телемедицина. 

Активними учасниками процесу є як пацієнти, так і лікарі. Телемедицина допомагає обом. Тепер медики зможуть проводити онлайн-консиліуми, а пацієнти – отримувати вчасний діагноз на будь-якій відстані.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: