На Дніпропетровщині п'ятеро перевертнів у погонах вимагали гроші і застосовували тортури. Відео

КРИМІНАЛ
21.09.21 - 10:55

Працівники ДБР викрили організовану злочинну групу, яка майже рік орудувала на Дніпропетровщині. За даними слідства, очолював злочинне угруповання оперуповноважений одного з районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області. До банди також входило четверо його колег.

Для покращення статистики поліцейські застосовували силу до затриманих, аби ті зізнавались у злочинах, яких не скоювали. Але частіше перевертні у погонах доставляли затриманих до управління поліції і там «вибивали» з них кошти. У службових кабінетах вони залякували громадян кримінальною відповідальністю, тиснули морально, застосовували фізичне насильство, щоб ті заплатили їм «відступні».

 

 

В одному з епізодів затриманому чоловіку одягли на голову поліетиленовий пакет та погрожували розправою, якщо той не сплатить 30 тис. гривень.

Якщо ж у затриманих не було потрібної суми, їх змушували телефонувати рідним або друзям і позичати гроші. Також пропонували оформити швидкий кредит в інтернет-мережі. Затриманих відпускали лише тоді, коли отримували потрібні суми.

 

П’ятьох поліцейських підозрюють у перевищенні влади, що супроводжувалось насильством, а також у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

 

За ці злочини на них може чекати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Джерело - Державне бюро розслідувань у Полтаві. Відео - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: