На Дніпропетровщині та в інших регіонах шахраї «напродавали» засобів захисту на понад 3,5 мільйона. Відео

КРИМІНАЛ
02.05.20 - 15:30

Співробітники кіберполіції, спільно зі слідчими, виявили шахраїв, які займалися нелегальною торгівлею засобами індивідуального захисту, медичними виробами та здійснювали протиправну діяльність у кіберпросторі, – повідомляє пресслужба Департаменту кіберполіції України.

Загалом правоохоронці провели 56 обшуків у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській областях.

 

Від злочинної діяльності 40 шахраїв постраждали близько 1000 людей, яким завдали шкоду на суму понад 3,5 мільйона гривень.

 

Зокрема, у Дніпропетровській області викрили 2 групи, які в інтернеті розміщували тисячі оголошень про продаж термометрів, медичних масок, антисептиків та інших предметів протиепідемічного захисту. Після того, як вони отримували передплату або повну оплату за товар на підконтрольні рахунки, оголошення видаляли та переставали виходити на зв’язок.

 

За місцями мешкання та в автівках зловмисників вилучили речові докази: банківські картки, мобільні телефони, гроші.

 

Остаточна сума збитків встановлюється. Наразі вирішують питання щодо оголошення затриманим підозри у шахрайстві. Їм загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

 

Крім цього, кіберполіцейські заблокували більше 32 тисяч фейкових облікових записів на сайтах оголошень.

 

Кіберполіція вкотре нагадує українцям: не панікуйте та не дозволяйте шахраям «наживатися» під час карантину, купуйте товар лише на перевірених ресурсах, без передплати.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: