На Дніпропетровщині з’явиться перший в області хоспіс

АКТУАЛЬНО
15.01.19 - 12:49

Аби навіть попри хворобу – жити, а не існувати. У Дніпрі створюють перший в області хоспіс. Медзаклад для важкохворих пацієнтів відповідатиме сучасним стандартам. Його облаштовують в колишній будівлі 15-ї міськлікарні. Нині підрядники вже встановили нові вікна та двері, замінили комунікації, монтують підлогу. 

«Якісні медичні послуги мають бути доступними кожному мешканцю Дніпропетровщини. Вперше в області з’явиться сучасний хоспіс. Там підтримуватимуть важкохворих пацієнтів та їхніх рідних», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 

Паліативний центр буде розрахований на 46 ліжок. Вони – багатофункціональні, з протипролежневими матрацами. У кожній палаті – душова. Облаштують кімнати для тимчасового перебування родичів пацієнтів і волонтерів, створять капличку. 

«Буде затишно і комфортно. У закладі працюватимуть психотерапевти і фахівці з корекції болю», – зазначив начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Роман Стороженко. 

 

Паліативна допомога – це медична та психотерапевтична підтримка невиліковно хворих людей та їхніх родин. Нині такі послуги надають в окремих відділеннях лікарень області, виїзні «хоспісні» бригади консультують на дому. 

 

Хоспіс на Дніпропетровщині стане третім в Україні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: