На Донбасі почали звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян

ВАЖЛИВО
16.04.20 - 9:37

Під Горлівкою розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях, - повідомляють в Офісі президента.

З огляду на карантинні обмеження, які наразі діють у державі, після повернення звільнених українців направлять на обов’язкову обсервацію. 

 

"Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у межах формату «всіх на всіх». Для Президента України Володимира Зеленського та для української влади загалом цінним є кожен, кого незаконно утримують на окупованих територіях чи в іншій країні. 

Це вже третій етап звільнення за каденції Володимира Зеленського. Перший відбувся торік у вересні, коли додому повернулися 35 українців, під час другого – у грудні – повернулися 76 громадян. 

Тривають перемовини про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії. Слід пам’ятати, що оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: