На форумі «Dnipro Region Туризм» обговорювали потенціал промислового туризму на Криворіжжі

АКТУАЛЬНО
10.06.19 - 11:40

У Дніпрі відбувся перший туристичний форум «Dnipro Region Туризм». На ньому розмірковували, як додати регіону привабливості. Розкривали туристичний потенціал області два десятки експертів – провідні краєзнавці, історики, архітектори, урбаністи, дизайнери.

«Дніпропетровщина – приваблива в туристичному сенсі. На теренах області багато цікавих об’єктів, унікальних знахідок, архітектурних пам’яток. Однак, на жаль, потенціал нашого краю не достатньо розкритий. Навіть місцеві мешканці не знають про всі місця, які варто побачити. Аби розставити туристичні акценти, організували дводенний форум. На цьому комунікаційному майданчику висловити свої думки можуть всі охочі», – наголосила радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. 

 

Якщо регіон цікавий у туристичному плані, він вабитиме не тільки туристів, а й інвесторів. 

 

Кожен район і місто нашого регіону дихають власною унікальною історією. Зокрема, у Кривому Розі є попит на такий вид туризму, як промисловий. 
 

«Індустріальний туризм почали розвивати на Криворіжжі у 2013 році. На сьогодні в місті існує 80 індустріальних маршрутів, щороку кількість охочих пройти ними збільшується. Туристи можуть відвідати гірничо-добувні підприємства, зазирнути на гігант «АрселорМітал», – відзначила начальник відділу Криворізької міськради Ірина Червона. 

 

Почесним гостем форуму був американський історик, професор Йоханан Петровський-Штерн - автор монографій з історії й культури євреїв Східної Європи, номінований на Пулітцерівську премію. 

 

У Музеї українського живопису науковці, історики, журналісти, екскурсоводи, підприємці й дизайнери обговорювали історично-культурний спадок області та її брендування. 
 

«Дніпропетровщина – один з не надто розкручених регіонів, який має великий потенціал. Ця територія є осередком українського козацтва. Серед унікальних пам’яток – скіфські кургани», – розказав історик та журналіст Радіо Свобода Сергій Громенко.  

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: