На природі, з шашличком і випивкою! Криворіжці недбало ставляться до карантину

СОЦІУМ
30.03.20 - 11:57

На жаль, чимало криворіжців безвідповідально ставляться до карантинних обмежень, вперто ігноруючи режим ізоляції. Цими вихідними містяни журавлиними ключами потяглися на природу, з шашликом і випивкою, сприймаючи карантин за додаткову відпустку. 

І така прикра ситуація - не лише в нашому місті. Люди виходять на вулиці, збираються групами, родинами, створюючи натовп і наражаючи одне одного на небезпеку.

 

"За два тижні у нас тут буде друга Італія!" - спостерігаючи злочинне недбальство співвітчизників, обурюється відомий письменник Юрій Винничук. 

 

Для багатьох — це просто зайві сонячні вихідні. Між тим, в Італії - до тисячі загиблих на добу. Щоб у нас не було так само, треба залишатись вдома і без необхідності не виходити на вулицю.

 

Нагадуємо, що за недотримання карантину громадянам загрожує штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Штрафуватимуть і за «відпочинок з шашликами».

 

Тим часом, у Києві суд вже виніс перше рішення з цього приводу – місцеву мешканку за порушення правил карантину оштрафували на 17 тисяч гривень. Вона вирішила, що загальнонаціональний карантин – це не привід, щоб зупиняти торгівлю, і продовжувала продавати продукти з рук. 

«У нашому місті 74 особи мають підтвердження інфікування COVID19. Але досі не всі усвідомлюють значення слова карантин і відповідальність. Карантин ‒ це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання ‒ штраф», ‒ написав у Facebook заступник голови КМДА Петро Панталєєв.

 

Як ми повідомляли, у Криворізькій інфекційній лікарні наразі вже три пацієнти з офіційно підтвердженим діагнозом коронавірус, ще троє - з підозрою, очікують на результати аналізів.  

 

Фото з соцмереж.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: