На росії - прихована мобілізація, агітують "казаків" та безробітних

ВАЖЛИВО
05.05.22 - 9:30

Головне управління розвідки інформує 

Росія ніяк не може набрати "гарматного м'яса", тож триває прихована мобілізація.

 

Агітують «казаків» та безробітних для поповнення резервів окупаційних військ. Наразі основна увага рашистських агітаторів приділяється набору «добровольців» з числа так званих російських «казаків» Ростовської області та Краснодарського краю.

 

Також у фокусі уваги - громадяни, які втратили роботу внаслідок міжнародних санкцій та колишні військовослужбовці, що проживають на території інших пострадянських країн.

 

Агітаційна кампанія триває і в інших суб’єктах РФ. За наявними даними, у військових комісаріатах Приморського краю активно проводиться робота щодо пошуку бажаючих взяти участь у бойових діях. Пропонована заробітна плата «добровольця» – від 200 тис. рос. руб.

 

Аналогічні заходи проходять також у Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Місцеві військкомати пропонують укладення короткострокових контрактів на 3 місяці з проходженням підготовки на полігонах.

 

Проводяться підготовчі заходи до можливого оголошення часткової мобілізації у Бєлгородській, Курській та Брянській областях на випадок різкого погіршення ситуації на українському фронті.

 

Агітаційні заходи наражаються на значну недовіру з боку потенційних «мобілізованих». Адже в РФ починає ширитись інформація про значну кількість вбитих на війні з Україною. Багато тих, хто на початку війни підписав «короткострокові контракти», не змогли повернутись додому після формального закінчення терміну контрактів. Додаються проблем з реальним отриманням обіцяних коштів – військові окупанта або взагалі не можуть отримати грошей, або ж отримують на порядок менші суми.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: