Нагорода "За мужність"! Криворізький ліцеїст врятував від вибуху шістьох дітей

ГОРДІСТЬ
11.06.20 - 19:07

Президент України своїм указом нагородив криворізького ліцеїста орденом "За мужність" III ступеня.

Вихованця Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександра Гаркушу відзначили за героїчний вчинок.

Гордістю за свого випускника поділилися на сторінці закладу. 

 

Торік влітку Сашко врятував життя шістьох дітей - мешканців с. Пашена Балка Дніпровського району Дніпропетровської області.

 

Олександр перебував на сільському спортивному майданчику. Він побачив у руках хлопчика молодшого шкільного віку, якого оточили ще п’ятеро дітей, палаючий вибуховий пристрій. Діти перед цим бавилися з боєприпасом і підпалили його.

 

Ліцеїст миттю зрозумів, що пристрій після загоряння запальної суміші вибухне. Усвідомлюючи загрозу своєму життю і здоров’ю,  хлопець прикрив вибуховий пристрій власним тілом.

 

Боєприпас вибухнув у руках Сашка, спричинивши комплексну мінно-вибухову травму. Після вибуху Олександр переніс 5 складних операцій, довгий час лікувався та проходив курс реабілітації.

У грудні 2019 ліцеїст О. Гаркуша приступив до занять. Попри важкі травми та довготривале лікування, юнак успішно закінчив навчання, а тепер готується до вступу до вищих навчальних закладів Міністерства оборони України.

Вітаємо мужнього хлопця з високою відзнакою!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: