Намети, квести, змагання. Криворізькі пластуни відвідали літній табір у Великобританії

ЦІКАВО
18.09.19 - 15:18

Літні табори юних пластунів проходять не лише по всій Україні, а й за кордоном, у тих країнах, де існує організація "Пласт". Цього літа табір у Великобританії відвідала криворізька пластунка Віта Чернявська. 

"Крайовий табір у Великій Британії на пластовій оселі "Верховина" радо зустрів делегацію з України, - розповідає Віта у соцмережі. - 70-й рік поспіль тут відпочивають та вдосконалюють свої вміння й навички пластуни з Великобританії.

 

Табір мав назву "Водограй", він був присвячений творчості Володимира Івасюка. Співаючи українських пісень, ми спонукали своїх друзів-британців розмовляти мовою своєї історичної Батьківщини.

 

Намети, збірки, алярми - все як і в нас. Було незвичним лише те, що не треба було будувати собі душ, їдальню, готувати їжу. Це нетипово для українських пластових таборів.

 

Між тим, різноманітні квести та змагання допомагали нам краще пізнати пластунів із Британії.

Захоплюючі нічні мандрівки-змаги "Хто перший дійде до місця призначення?", купання в дуже холодному Ірландському морі, підкорення вершин уельських гір разом з найчарівнішою українкою, підкорювачкою Евересту, Оксаною Літинською та Денисом Угрином, екстремальні пригоди в підземеллях покинутих копалень, - все це назавжди залишиться в наших спогадах. Звичайно ж, дуже потішило й те, що ми встигли побувати не лише на таборі, але й відчули подих старої Англії - доторкнулись до безцінних скарбів мистецтва та архітектури, прогулюючись вулицями Лондона!"

 

Як ми писали, 7 вересня в Центрально-Міському районі криворізький осередок Національної організації Пласт відзначив початок нового пластового року.

 

У Кривому Розі скаутський рух активно розвивається з 2017 року.

 

В основі діяльності організації – національно-патріотична тематика.

 

Якщо ви хочете долучити свою дитину до "Пласту", реєструйте за посиланням!

 

 

Фото зі сторінки "Пласту" у Фейсбук. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: