Наприкінці квітня в Кривому Розі запрацює «п’ятизіркова» амбулаторія

БЛАГОУСТРІЙ
05.04.19 - 10:29

Наприкінці квітня в місті з’явиться ще одна сучасна амбулаторія. Вона обслуговуватиме майже 18 тисяч мешканців Довгинцівського та Металургійного районів. До кінця року в Кривому Розі планують відкрити ще 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.
 

У приміщенні колишньої поліклініки другої дитячої лікарні зараз ідуть ремонтні роботи. Будівельники працюють із подвоєною енергією. Адже націлені на результат — сучасну амбулаторію, що за рівнем комфорту та якості послуг відповідатиме категорії «п’ятизіркова». Таке поняття нещодавно запровадила Національна служба охорони здоров’я України.

«Це стосуватиметься людей з обмеженими фізичними можливостями, пандус, стоянка, туалет для немобільних осіб, ресепшн», — розповідає в. о. головного лікаря ЦПМСД № 5 Анастасія Кузнєцова.

 

 

Крім цього, «п’ятизірковість» передбачає облаштування в приміщенні амбулаторії ігрової зони з мультимедійними дошками та наявність кулерів із водою. На сьогодні готовність внутрішнього оздоблення — 90%. Є певний обсяг робіт і на подвір’ї амбулаторії.

«Чекаємо, коли на вулиці прокладуть електричний кабель. Закінчуємо благоустрій та асфальтування. На третьому поверсі амбулаторії працюватиме консультаційно-діагностичний центр другої дитячої лікарні. Тут прийматимуть спеціалісти вузького профілю», — пояснює директор підрядної організації Денис Іваньков.

 

«Усі послуги лікаря, денний стаціонар, приймальня — усе буде тут. Прийматимуть за всіма напрямками. Намагаємося робити все для комфорту криворіжців», — зазначив міський голова Юрій Вілкул.

 

 

Відкриють четверту амбулаторію наприкінці квітня. Загалом, у цьому році планують завершити роботи ще в шести закладах первинної медицини.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: