Наркотиків на понад 2 мільйони та зброя. Неподалік Кривого Рогу у дилерів вилучили канабіс, метадон та метамфетамін

КРИМІНАЛ
18.10.19 - 10:25

Обшуки проводили 17-го жовтня у мешканця Нікополя, окрім партії наркотиків в нього було 200 г пластиду, граната РГД-5 та стартовий пістолет з набоями і гроші, - повідомляє Національна поліція України.

Лідера цього наркоугруповання затримали у Житомирській області за підозрою у замовному вбивстві. У складі групи нікопольчанин збував наркотики у своєму місті, Марганці і Покрові.

 

Крім боєприпасів у нього вилучили наркоречовин на суму 2,22 мільйони гривень – понад 1,7 кг «метамфетаміну», 1,5 кг шишок канабісу у сліп-пакетах, метадон, чорнові записи, електронні ваги та майже 60 тисяч гривень. Також вилучили Mercedes-Benz C-Klasse.

 

Санкціоновані обшуки у квартирі та авто 33-річного місцевого мешканця проводили співробітники Управління протидії наркозлочинності зі слідчими та спецпідрозділом «КОРД» під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області.

 

Наркотики, зброю і боєприпаси направили на експертизу.

 

Як з’ясувалося, зловмисник являється обвинувачуваним у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства та збуту наркотиків. Його співмешканка – 27-річна жінка, також є обвинуваченою за частиною 3 статті «Збут наркотиків у складі організованої злочинної групи» ККУ. Стосовно обох дилерів у березні 2019-го року кримінальні справи направили до суду. Чоловіку обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в нічний час. 

 

Обом затриманим повідомили про підозру. Якщо їх вину доведуть, то парі накрозбувачів загрожує від 9-и до 12-років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нараз триває документування діяльності злочинців та установлення інших учасників групи. Також встановлюють канали надходження наркотиків та психотропів в регіон.

 

Фото і відео пресслужби Національної поліції України.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: