Наруга над Аміною. Засідання суду, який триває 4 роки, знову перенесли

РЕЗОНАНС
02.11.21 - 14:58

Сьогодні у Дзержинському суді Кривого Рогу мали слухати справу про наругу над тілом 6-річної дівчинки Аміни Менго. Однак засідання вкотре перенесли, бо не з'явився запрошений судмедексперт, який досліджував рештки спаленої дитини.

Також, із поважних причин, на засідання не прийшли потерпіла (бабуся спаленої дівчинки Елла Менго), представники потерпілої та органу опіки й піклування.

 

На думку прокурора Олексія Пустоварова, за таких умов немає обґрунтованих підстав проводити засідання. Повторити виклик експерта та відкласти засідання - така думка і Олексія Горіна, захисника обвинувачуваної.

 

Тож суддя Наталія Вікторович оголосила перерву до 10 листопада. Принагідно в суді узгодили й дати наступних засідань - 18 та 23 листопада.

 

Нагадаємо, цю резонансну справу розглядають з 2017 року - 4 роки. У червні 2017-го стало відомо про зникнення 6-річної Аміни Менго. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки, дійсно, належать розшукуваній дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює її прийомних батьків, подружжя К.

 

Прийомну мати підозрюють у скоєнні злочинів за ч.3 статті 297 ККУ (наруга над тілом померлого, за попередньою змовою); ч. 2 статті 383 ККУ (надання свідомо неправдивих свідчень); ч. 2 статті 384 ККУ (надання свідомо неправдивих показань потерпілих, виходячи з корисливих мотивів, та штучне створення доказів).

 

Прийомного батька звинувачують за ч. 3 статті 297 ККУ (наруга над тілом померлого. за попередньою змовою); ч. 2 статті 384 ККУ (надання свідомо неправдивих показань потерпілих, виходячи з корисливих мотивів, та штучне створення доказів).

 

Суд над ними триває вже 4 роки, засідання з різних причин переносять, але крапку поки ставити не поспішають.

 

Як ми писали, 2 червня 2020 року, за три роки по смерті дитини, правоохоронці віддали рештки Аміни її рідним. Те, що залишилось від дівчинки, поховали на цвинтарі. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: