Населення Високопільської громади - у катастрофічній ситуації, - місцеві мешканці

ПРЯМА МОВА
08.06.22 - 11:29

Селище Високопілля на Херсонщині розташоване неподалік Зеленодольська, на Криворізькому напрямку. Люди звідти масово тікали від ворога до Кривого Рогу. Про теперішню ситуацію в окупованому селищі розповів у фейсбук-спільноті місцевий активіст Юрій Самохвалов.

За його словами, учора місцеві жителі мали надію, що буде можливість вийти на підконтрольну Україні територію. Але не так сталося, як хотілося, - орки не дозволили вийти за межі окупованої території.

 

"Вчергове причиною назвали "безпеку цивільних", але насправді всі розуміють, що рашистам зовсім невигідно відпускати місцеве населення — тоді не буде за кого сховатися і над ким знущатися", - пише Юрій Самохвалов.

 

Він розповів, що цивільне населення Високопільської громади - у катастрофічній ситуації: понад два місяці тут відсутнє електричне, газове та водопостачання, тому єдиним порятунком зараз є тепла пора року. Учора в Високопіллі знову були "вертушки" і гуркіт.

 

"Судячи з усього, керівництво підштовхує орків у напрямку Князівки. Чи то з переляку, чи так задумано, починають вести розмови для населення, що вони ось-ось підуть на Кривий Ріг. Хочу нагадати, що такі розмови точаться ще з березня, і результат таких розмов лише один — дірку від бублика їм, а не Дніпропетровщину. Та й тут їм скоро буде кінець", - упевнений місцевий мешканець.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: