Наші - в Каннах. Наші кінематографісти провели на фестивалі Український прийом

КУЛЬТУРА
20.05.19 - 15:13

На півдні Франції триває 72-й Каннський міжнародний кінофестиваль. Тут вже відбувся Український прийом, присвячений нашим фільмам у конкурсних програмах кінофестивалю та десятій річниці Одеського міжнародного кінофестивалю.

 Масштабну подію у світі кіно традиційно відвідують кращі представники Голлівуду і європейського кінематографу.

 

Гості та учасники Каннського міжнародного кінофестивалю охоче завітали на Український прийом, - повідомляє Держкіно України.

 

Зустрічали відвідувачів міністр культури Євген Нищук, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, режисер фільму «Додому» Наріман Алієв, співпродюсер фільму «Анна», член Асоціації кіноіндустрії України Віталій Шереметьєв та інші.

 

Делегація українських кінематографістів висловила підтримку ув'язненому в РФ режисеру Олегу Сенцову.

 

Україна цьогоріч представлена в Каннах Національним павільйоном на кіноринку Marché du Film та двома фільмами у конкурсних програмах фестивалю

 

Стрічку «Додому» режисера Нарімана Алієва покажуть у конкурсній програмі «Особливий погляд», а картину Декеля Беренсона «Анна» (створену в копродукції України, Ізраїлю та Великобританії) відібрано до конкурсної програми короткометражних фільмів.

 

Як ми писали, український фільм "Анна" знімали у Кривому Розі.

 

23 травня має відбутися світова прем'єра цієї стрічки.

 

Фото зі сторінки Держкіно.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: