Наслідки негоди: на Дніпропетровщині знеструмлені 117 населених пунктів

ПОДІЯ
26.12.18 - 10:49

У ніч з 24 на 25 грудня були знеструмлені 97 з 107 населених пунктів і 69 повітряних ліній Дніпропетровщини.

Вже відновили електропостачання 97 населених пунктів. Ремонтні роботи тривають, - звітують Дніпровські електромережі. 

Однак через наближення циклону, настають нові знеструмлення.

За даними Українського гідрометцентру, сильні опади у вигляді мокрого снігу та ожеледиці триватимуть в регіоні найближчої доби. Це ускладнює роботу енергетиків.

Ремонтні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі працюють у цілодобовому режимі. Задіяні 60 бригад у складі 155 працівників і 57 одиниць техніки. Відновлювальні роботи будуть тривати і вночі.

На 19.00 25 грудня, залишалися пошкодженими 8 високовольтних ліній 35 кВ, 50 повітряних ліній 6-10 кВ і 625 трансформаторних підстанцій.

Знеструмлені 117 населених пунктів, 37 з яких частково. Без світла залишалися 25 тисяч клієнтів енергокомпанії, головно в П'ятихатському, Царичанському та Верхньодніпровському районах.

У зв'язку зі складними погодними умовами, ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки:

бути уважними при снігопаді, бо під сніговим покривом можуть бути обірвані дроти,
при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі,
не наближатися до обірваних проводів ближче, ніж на 8-10 метрів і в жодному разі не торкатися до них.

При виявленні обірваних або провислих дротів, що впали на землю, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, просять повідомляти про це до контакт-центру за телефоном 0 800 500 444 або залишати заявки в групі Електропостачання Дніпропетровської області, а також в особистих повідомленнях на офіційній сторінці ДТЕК Дніпровські електромережі в соціальній мережі Facebook.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: