Не коронавірус. У сім'ї з Апостолового - ознаки звичайної застуди, - ОДА

ТЕРМІНОВО
05.03.20 - 21:58

У чоловіка з Апостолового, який нещодавно повернувся з Італії, та його сім’ї немає жодних ознак коронавірусу. Всі шестеро людей почуваються добре та перебувають під наглядом сімейного лікаря, - повідомляє департамент охорони здоров'я ДніпроОДА.

Як ми писали, родина поскаржилась на те, що мати й троє дітей мають лихоманку та кашель.

 

«Ми ретельно відслідковуємо та перевіряємо будь-яку інформацію щодо можливого потрапляння до області коронавірусу. Маємо чіткі інструкції, які саме особи відносяться до групи ризику, як діяти в разі підозри на хворобу і якщо вона підтвердиться. Лікарні готові приймати пацієнтів з Covid-19. На щастя, наразі жодного підтвердженого випадку в області немає», – сказав директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

 

До родини з Апостолового навідувалася спеціалізована комісія в захисних костюмах. Лікарі екстреної медичної допомоги перевірили температуру, провели пульсоксіметрію, зібрали ретельний епіданамнез, стан насичення організму киснем. Усі показники були в нормі. Чоловік в Італії в епіцентрі епідемії не перебував та з хворими в контакті не був.

 

Нині у світі зареєстровано понад 95 тисяч лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них більше 3,2 тисячі – летальні. Одужало вже понад 53 тисяч людей. В Україні зареєстрували один випадок захворювання на COVID-19.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: