Не підходьте до снарядів! Спеціалісти з мінної безпеки нагадують правила, які рятують життя

ВАЖЛИВО
14.04.22 - 14:58

Сьогодні Україна є однією з найбільш замінованих держав світу. На жаль, ця загроза з нами надовго, а тому важливо знати базові правила поведінки з вибухонебезпечними предметами і не порушувати їх, - наголошують спеціалісти з мінної безпеки Національної гвардії України.

Що робити, якщо ви побачили снаряд або будь-який інший підозрілий предмет:

 

 

- Негайно зупиніться і спробуйте позначити небезпечне місце. Наприклад, кольоровим одягом. Так спеціальним службам буде легше знайти точне місце вибухівки.

 

- Відійдіть від місця де ви виявили боєприпас на безпечну відстань - приблизно 200 метрів.

 

- Відходити потрібно точно тим самим шляхом, яким ви прийшли до небезпечного предмета.

 

- З безпечного місця необхідно одразу повідомити в поліцію, службу з надзвичайних ситуацій, вказати місце розташування підозрілого предмета.

 

- Не фотографуйте снаряд чи міну! Якщо ви бачите інших людей, які наближаються до небезпечного місця – повідомте їх про небезпеку й зупиніть.

 

-  Звертайте увагу на вибоїни на дорожньому полотні (можливо засипані щебнем, залиті водою), порожні пляшки чи інші не характерні для місцевості предмети. Взагалі не піднімайте нічого, що лежить під ногами.

 

 - Не наближайтеся до покинутої техніки або трупів людей чи тварин. Все це може бути заміноване, і без спеціальної перевірки є потенційно небезпечним.   

 

 

Нагадаємо, що на території Дніпропетровщини російські окупанти вже неодноразово використовували заборонені касетні боєприпаси. Внаслідок контакту з їхніми зарядами, через власну необачність, в нашій області вже загинули четверо людей.

 

 

Державна служба надзвичайних ситуацій опублікувала фото та охарактеризувала різні види небезпечних боєприпасів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: