Не заживає. Майже 16 мільйонів гривень виділив Кривий Ріг на соціальну підтримку чорнобильців

ВАЖЛИВО
15.11.19 - 10:21

У Кривому Розі на соціальну підтримку чорнобильців у листопаді з міського бюджету виділили більше 6 млн грн.

13 листопада на засіданні виконкому підтримали рішення соціального спрямування.

 

Близько 5 тисяч криворіжців у листопаді отримають допомогу з міського бюджету, у тому числі майже три тисячі містян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

 

У Кривому Розі для чорнобильців діє системна програма підтримки. Вже другий рік поспіль всі категорії чорнобильців - ліквідатори та потерпілі від аварії на ЧАЕС, вдови й діти отримують з міського бюджету матеріальну допомогу.

 

«Для чорнобильців, як і для пенсіонерів та ветеранів, збережений безкоштовний проїзд в муніципальному електротранспорті, який скасували на рівні держави. Місто постійно надає допомогу сім'ям чорнобильців, виділяючи гроші на транспорт для перевезення учасників міських заходівна, на поховання померлих. До Дня вшанування ліквідаторів на ЧАЕС 2 427 ліквідаторів отримають матеріальну допомогу від міста по 3 тис грн кожен», - зазначила директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

Місто виділяє кошти ліквідаторам на відшкодування вартості їхнього проїзду автомобільним або залізничним транспортом раз на рік.

 

«Ці пільги передбачені законодавством, але кошти держава на них не виділяє. У листопаді 17 ліквідаторів отримають 5 513 грн. З початку року таку допомогу вже мають 43 криворіжці (на суму 12,4 тис грн.) На жаль, щороку ми втрачаємо ліквідаторів аварії. Місто підтримує родини померлих чорнобильців. У листопаді 5 родин отримають допомогу на поховання», - сказала І.Благун.

 

Загалом, на соціальну підтримку чорнобильців від початку року з міського бюджету спрямовано 15,9 млн грн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: