Небезпечні маневри? Як криворізький автобус № 4 розвертається на кільці ринку "Босфор"

ДУМКА
08.01.20 - 12:19

У Кривому Розі нещодавно запустили автобусний маршрут № 4, але виникла проблема проїзду автобуса по розворотному кільцю біля ринку "Босфор" на мікрорайоні 5-й Зарічний.

Як ми писали, комунальний автобусний маршрут № 4 почав курсувати містом з 28 грудня.

 

Але великогабаритному автобусу важко розвернутись на кільці через масове скупчення там маршруток. 

 

На цю проблему звернув увагу транспортний експерт Андрій Заславський: "Автобуси великої місткості повинні заїжджати на кільце в обох напрямках руху для посадки й висадки пасажирів. Однак на кільці ринку "Босфор" постійно відстоюються маршрутні таксі №№ 397, 242, і частково 250, причому відстій маршруток відбувається по обидва боки розворотного кільця. Отже, автобус великої місткості, рухаючись кільцем, змушений маневрувати між численними маршрутками, які стоять і справа, і зліва. Такий рух автобусів нагадує екстремальний виступ еквілібриста в цирку і може призвести до ДТП".

 

На думку фахівця, необхідно зобов'язати водіїв маршрутного транспорту паркуватися тільки біля правого узбіччя на кільці - так, як це і має відбуватися при правосторонньому русі маршрутного транспорту.

 

Як ми раніше повідомляли, програма закупівлі екологічно чистого транспорту в нашому місті триває. 28 грудня 6 нових автобусів вирушили на лінію за 4-м маршрутом - з вулиці Десантної на РЗФ - 1.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: