Недолюблені. Історія втечі з Центру реабілітації криворізьких підлітків - братів Сивирінових

ЕКСКЛЮЗИВНО
31.01.20 - 9:57

Після 8 днів відсутності, Сашко та Дмитро Сивирінови живі та здорові повернулися до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, з якого пішли без дозволу 22 січня. Тим часом поліція оголосила їх у розшук, про зникнення дітей написали ЗМІ.

Як ми писали, розшукувані хлопчики усі 8 днів перебували у знайомих у Кривому Розі. Історію "втечі" братів нашим журналістам розповіли педагоги та самі хлопчики.

 

У Центрі діти перебували пів року. Потрапили туди за направленням кримінальної поліції, через недогляд батьків. У братиків є мати, яку можуть позбавити прав, а також – біологічний батько. Один із хлопчиків зателефонував йому та попросив приїхати. Каже – дуже скучили за татом. У те, що до них навідається матір, діти не вірять, але все одно хочуть, щоб швидше їх забрала.

 

«Вони хочуть мати родину, тому коли так званий батько приїхав і запропонував хлопчакам поїхати з ним, вони погодились. Мешкали у батькових знайомих. Причина цих дитячих поневірянь одна - батьки ними не займалися», – розповіла нашим журналістам директорка Центру соціально-психологічної реабілітації № 1 Світлана Сахно.

 

Про цей тиждень поза межами Центру старший Сашко розповідає: «Я не скажу, що там було добре. Принаймні, було нормально».

 

У Центрі зазначають, що шанси мати родину у братиків є. Для цього батькові треба зробити тест ДНК та працевлаштуватися.

 

Таких, як ці хлопці, у закладі ще 68 дітей. Усім їм – від 3-х до 18-ти років.

 

Вони живуть у теплі, турботі, нагодовані й доглянуті, проте всі хочуть жити в родинах.

 

Бо дітям потрібна любов...

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: