Негода на Дніпропетровщині: дерева валилися на дороги, авто і маршрутки, без світла 22 населених пункти

ВАЖЛИВО
25.02.20 - 10:46

На Дніпропетровщині долають наслідки негоди, яка промчала регіоном учора. Протягом доби рятувальники прибрали 14 повалених дерев. 4 з них упали на транспорті засоби. Дерева валилися на автошляхи, трамвайні електроопори, блокували рух транспорту.

Так, у Дніпрі величезне дерево упало й перегородило проїжджу частину. Вогнеборці розпиляли його та прибрали з дороги.

 

На вулиці Салтиковській Інгулецького району Кривого Рогу стовбур упав на мікроавтобус Мерседес, який перебував на тимчасовій стоянці. Рятувальники розпиляли деревину та прибрали з автомобіля.

 

На вулиці Грудневій Центрально-Міського району дерево повалилося на проїжджу частину. Підрозділ ДСНС прибрав стовбур із дороги.

 

У Соборному районі Дніпра деревина впала на маршрутне таксі, в яке саме сідали пасажири на зупинці. На щастя, загиблих та постраждалих немає.

 

Штормовий вітер пошкодив об'єкти інфраструктури і призвів до відключень електроенергії. 

 

Для усунення наслідків стихії задіяли майже 100 бригад енергетиків і 121 одиницю техніки, - кажуть у ДСНС. - Зранку енергетики відновили роботу 10 електроліній 6-10 кВ та повернули світло у 24 населених пункти.

 

Станом на 9:00, пошкодженими залишаються ще 40 ліній та 423 трансформаторних підстанції. Без світла наразі - 22 населених пункти області, ще 46 знеструмлені частково.

 

Найбільше постраждали від негоди Новомосковський, Павлоградський, Криворізький райони, міста Кривий Ріг, Підгородне, Марганець, Кам‘янське та Нікополь.

 

Енергетики просять із розумінням поставитися до ситуації. Вони докладають максимум зусиль, щоб уже сьогодні відновити світло в домівках жителів. 

Електропостачання у більшості знеструмлених населених пунктів планують відновити до 19:00.

 

Нагадаємо, при виявленні обірваних або провислих дротів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, пишіть у Фейсбук. Або повідомляйте в кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі за телефонами (056) 790 99 00, (066) 790 99 00 або (067) 790 99 00.

 

 

Фото ДСНС

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: