Неноворічні історії: пухнастий Скайчик помер від вибухів салютів, а безпритульні собаки зі страху попадали в колодязі

СОЦІУМ
06.01.20 - 12:15

Внаслідок стресу, отриманого тваринами після вибухів новорічних петард і салютів, деякі власники втратили своїх домашніх улюбленців. Хтось із тваринок злякався салютів, дременув з переляку геть від хазяїна та загубився, а хтось і зовсім не витримав звуків вибухів і помер. 

Так, про смерть свого пухнастого Скайчика повідомила у фейсбук дописувачка Катерина з Києва.

 

"Наш хлопчик стійко тримався три дні. Сердечко зупинилося 4-го січня о 03:50, - з сумом написала Катерина. - Таке відчуття, що кожен з новорічних салютів потрапив мені самій прицільно в серце.

У нашого Скайчика був серцевий напад. Причина - стрес від новорічних салютів. Я навіть уявити не могла, що таке можливо. А лікарка ветклініки спокійно так сказала, що це просто «сезон такий». Несуть десятками котів, собак, тхорів, навіть птахів. Особливо стареньких. Комусь щастить більше і вистачає курсу заспокійливого, а комусь - ні, як-от нам. Скайчик згоряє прямо на наших очах. Важко дихає, скиглить і не рухається.

Не знаю, чи може цей пост хоч щось змінити. Але, якщо ви його читаєте і любите тварин, будь ласка, знайдіть інший спосіб висловлювати радість у новорічну ніч. Пам'ятайте, що в вашому місті багато маленьких сердечок, яким від гучних вибухів дуже страшно".

 

Одна з власниць домашніх улюбленців, громадянка Галина Грановська 2 січня зареєструвала на сайті президента петицію "Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів". Звернення набрало вже 2328 голосів. 

 

Підписати петицію можна за посиланням.

 

Нагадуємо, що напередодні Новорічних свят працівники ДСНС щороку наполегливо звертаються до громадян з проханням уникати гучного святкування з салютами, не зловживати петардами, які можуть спричинити такі наслідки для домашніх і безпритульних тварин. До власників собак рятувальники звертаються з проханням не вигулювати тварину пізньої вечірньої пори, коли малолітні любителі петард активізуються.

 

Як повідомляють ukranews.com, цього року рятувальники масово діставали з колодязів собак, які ховалися від феєрверків.

 

У цю новорічну ніч вибухи піротехніки налякали чимало наших чотирилапих друзів, які зі страху потрапили у глибокі пастки. 

 

Так, 3 січня рятувальники Дніпра та Рубіжного Луганської області кілька разів виїжджали на порятунок собак, які втрапили в глибокі колодязі.

 

Зазначимо, що поліція не реагує на порушення заборони використовувати піротехніку, оскільки відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: