Неподалік Кривого Рогу група людей жорстоко побила арматурою двох будівельників

КРИМІНАЛ
17.03.19 - 10:35

У с. Новомарянівка, неподалік Кривого Рогу, група людей жорстоко побила арматурою двох будівельників за нібито неякісно виконані роботи. Подробиці повідомляє Обозреватель.

Постраждалі перебувають у лікарні з множинними переломами кінцівок і травмами.

Рідні постраждалих чоловіків - Олександра Рязанова і Віктора Бортуаля - кажуть, що замовником побиття може бути людина, якій вони раніше будували дім.

"Років зо три тому чоловік і його напарник побудували цій людині будинок. За роботу він розплатився, ніяких претензій не висував. Однак через півроку він заявив, що робота йому не подобається, і почався пресинг стосовно переробок. Конфлікту не хотілося, хоча всі розуміли, що це робиться спеціально. всі претензії були виправлені за наш рахунок - матеріали, робота. Сума склала 110 тис грн. Причому якби він сказав, що щось лопнуло або зламалося. А то просто не подобається і все", - розповіла дружина потерпілого Олександра Рязанова - Юлія Бондарець.

 

Будівельники запропонували замовнику запросити незалежних експертів, щоб з'ясувати, чи все правильно вони зробили. Він не захотів.

"Тоді ми самі покликали експертів, але й від них він відмовився. Ця людина в Кривому Розі має неоднозначну репутацію, його бояться. Ми також не хотіли конфліктів і вирішили, що кожний знайдений ним недолік ми оплатимо", - говорить Юлія.

За її словами, вони віддали 20 тисяч гривень за недоліки, які нібито виявив господар. Але людина не заспокоювалася і стала вимагати гроші незрозуміло за що. Суми називалися різні, то 300 тисяч гривень, то 20 тисяч доларів, то 80 тисяч доларів. Потім стали надходити погрози.

За словами дружини одного з потерпілих, це вже не перший напад на її чоловіка. Рік тому на чоловіка напали в під'їзді будинку, де він живе. Він тоді отримав черепно-мозкову травму. 

Вдруге напад стався 6 березня. Олександру подзвонив незнайомий чоловік, представився фермером і запропонував побудувати йому два будинки. Вони домовилися про зустріч на наступний день, правда, їхати потрібно було за 40 км від Кривого Рогу, в село Новомар'янівка. На трасі Олександра і його напарника, 60-річного Віктора Бортуаля зустрів "син" фермера і привіз до напіврозваленої хати.

"Вони стали обходити будинок. Цей "син" говорить, що, мовляв, стіни потрібно обкласти цеглою. На що чоловік відповідає, мовляв, тут не обкладати треба, а валити і будувати новий.

"Ну, зараз і будемо валити", - сказав цей молодий чоловік. Тут вискакують семеро в балаклавах, з металевими прутами, бризкають їм в обличчя газом і починають бити. Розбили телефони, витягли відеореєстратор з машини, прокололи колеса. Чоловік навіть не пам'ятає, хто з них прийшов до тями першим", - пояснила Юлія.

У Олександра Рязанова - відкритий перелом руки, травмована нога. У Віктора Бортуаля зламана рука і нога, перебиті кисті рук, вісім дірок в голові, в двох місцях зламана щелепа. Чоловіки якось змогли дістатися до найближчого будинку і попросили зателефонувати рідним.

Як повідомили в криворізькій поліції, за фактом події порушено справу за ч. 1 ст. 122 КК України - нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

 

Фото з сайту Обозреватель.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: