Невакцинованих дітей не пускатимуть у школи і дитсадки. Навчайтесь індивідуально, - МОЗ

ВАЖЛИВО
15.08.19 - 10:59

Невакциновані діти не зможуть відвідувати школи та дитячі садки, - повідомило Міністерство охорони здоров'я на своєму офіційному сайті.

Згідно з законом, відвідувати заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації, - йдеться у повідомленні.

 

Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов’язкового медичного огляду дитини за участі лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів.

 

Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів.

 

Комісія може прийняти рішення про заборону відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад, у разі ускладнення епідемічної ситуації.

 

У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти.

 

ЧОМУ ДІТЯМ ВАЖЛИВО ОДЕРЖАТИ ЩЕПЛЕННЯ ЗА КАЛЕНДАРЕМ?

 

В Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру.

 

З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені.

 

На сьогодні в Україні є достатня кількість ефективних, якісних, безпечних та прекваліфікованих ВООЗ вакцин, щоб охопити щепленнями всі вікові групи, які цього потребують.

 

Якщо ваша дитина пропустила вакцинацію за календарем, негайно зверніться до педіатра або сімейного лікаря, щоби надолужити пропущені щеплення. 

 

ЯКІ МЕДИЧНІ ДОВІДКИ ПОТРІБНІ ДИТИНІ ДЛЯ ВІДВІДУВАННЯ ШКОЛИ?

 

Перед початком навчального року усі діти мають пройти профілактичний огляд. Педіатр чи сімейний лікар видає необхідну для школи довідку (форма №086-1/о), в якій зазначається група для занять фізичною культурою.

 

Крім того, потрібно оновити Карту профілактичних щеплень (довідка форми № 063/о), якщо дитина одержала нові щеплення, - повідомляє МОЗ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: