Незалежна профспілка відстояла пільгові відпустки шахтарів КЗРК, - Волинець

РЕЗОНАНС
08.12.20 - 17:06

На ПАТ «Кривбасзалізрудком» підписаний наказ про результати атестації робочих місць за умовами праці. За її результатами, представники 67 професій не втратили права на пільгові (додаткові) відпустки у зв'язку з роботою у шкідливих умовах.

Ситуацію нам прокоментував голова НПГУ Михайло Волинець.

 

"28 січня цього року на КЗРК було створено комісію із проведення атестації робочих місць. Адміністрація комбінату намагалася скоротити пільгові відпустки представників 67 професій, в тому числі 9 підземних. Але завдяки своєчасному реагуванню працівників, активній позиції первинного осередку Незалежної профспілки гірників України у Кривому Розі, вдалося довести, що гігієнічні умови праці на підприємстві не поліпшилися: не зменшився шкідливий вплив виробничих чинників на здоров’я працівників, а тому немає жодних підстав позбавляти працівників, що виконують важку, шкідливу для здоров’я роботу, права на додаткові відпустки. Норма, яку відстояла профспілка, триватиме до липня 2022 року", - підкреслив голова НПГУ.

 

Нагадаємо, спроби керівництва КРЗК позбавити шахтарів пільг за важкі умови праці, а також застаріле обладнання шахт та низький рівень заробітної плати спонукали гірників 4-х шахт до страйку, який тривав 43 доби.

 

Наразі триває судовий процес КЗРК проти шахтарів, які брали участь у підземному протесті.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: