Незалежна рідна земле, зі святом! Слава Україні!

СВЯТО
24.08.19 - 9:03

Сьогодні наша держава святкує День Незалежності. Історики уточнюють - День відновлення Незалежності України. Цей знаменний день ми відзначаємо щороку на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України. Його прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

"Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,

Верховна Рада України постановляє: Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України", - йшлося в історичному документі.
 

Тоді незалежність дісталася нам занадто легко й спонтанно, а тепер ми великою кров'ю, як сотні років тому, знову відвойовуємо своє право на суверенітет, захищаючи свою землю від російського окупанта.

 

Вітаємо українців з цим найвизначнішим державним святом! Боремось до перемоги! Слава Україні!

 

 

Уже скоро в Києві розпочнуться святкові заходи з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України, зокрема Хода гідності за участі президента Володимира Зеленського.

 

Вулицю Хрещатик вже перекрили для автомобілів та пішоходів, вздовж неї встановлено паркан, біля якого чергують правоохоронці.

 

Закриті деякі виходи з підземних переходів. Також поліцейські з металошукачами чергують навколо Майдану Незалежності.

 

Як святкуватиме столиця, ми розповідали тут.

 

Для криворіжців підготували різноманітні святкові дійства. Які заходи відбудуться у Кривому Розі, читайте тут.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: