Ні світла, ні тепла! ДТЕК відключила Криворізьку теплоцентраль від електроенергії

ВАЖЛИВО
20.09.19 - 15:51

ДТЕК була змушена обмежити електропостачання споживачу-боржнику - Криворізькій теплоцентралі. 19 вересня відключили 10 запланованих точок, в тому числі й котельні та насосні Криворізької теплоцентралі.

Станом на вересень 2019 року, заборгованість одного з найбільших виробників тепла в Кривому Розі перед ДТЕК Дніпровські електромережі становить 181,8 млн грн.

 

Тривалі перемовини компаній не привели до конструктивного вирішення питання з реструктуризації заборгованості.

 

Як того вимагає Закон «Про ринок електричної енергії», ДТЕК був змушений обмежити електропостачання споживачу-боржнику.

 

Відсутність електропостачання в теплоцентралі ставить під загрозу початок опалювального сезону в Кривому Розі.

 

Оператор системи розподілу стурбований ситуацією і закликає керівництво підприємства вжити заходів для її врегулювання, щоб не допустити відключення. Відповідальність за наслідки відключення повністю лягає на керівництво підприємства-боржника.

 

"ДТЕК Дніпровські електромережі закликає Криворізьку міськраду та Фонд державного майна (в чиєму управлінні перебуває теплоцентраль) вжити термінових заходів для погашення боргу за електроенергію і забезпечення своєчасного початку опалювального сезону в Кривому Розі, - повідомляють на сайті ДТЕК. - Також в умовах, що склалися, енергокомпанія просить Міністерство розвитку громад і територій України і Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України звернути увагу на проблему заборгованостей теплоцентралей і водоканалів, яка негативно впливає на економіку країни і призводить до негативних соціальних наслідків для жителів - люди ризикують залишитися без електроенергії та тепла".

 

Як ми повідомляли, з листопада 2018 року на АТ «Криворізька теплоцентраль» розпочато процедуру банкрутства підприємства.

 

Раніше «Нафтогаз України» повідомив, що підприємство перед початком опалювального сезону заборгувало за газ 1,7 мільярда гривень.

 

Як ми раніше писали, на підприємстві «Криворізька теплоцентраль» провели обшуки співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

 

Триває розслідування фактів зловживань службових осіб держпідприємства при здійсненні господарських операцій «Криворізькою теплоцентраллю» на загальну суму понад 80 млн грн.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: