Нічим дихати. Мешканці Гданцівки страждають від діяльності «АрселорМіттал Кривий Ріг»

СОЦІУМ
17.06.20 - 14:04

Сьогодні на зібранні мешканці приватного сектору житломасиву Гданцівка висловили свої претензії до компанії, яка веде виробничу діяльність поблизу їхніх осель. Будинки цих людей впритул розташовані біля гірничих відвалів кар’єру № 3 «АрселорМіттал Кривий Ріг.

Люди кажуть, що їм нічим дихати, пил не дає спокійно жити ні вдень, ні вночі. Також їм дошкуляють вибухи із сусіднього 3-го кар’єру промислового підприємства.

 

З таким життям мешканці миритися не згодні. Написали колективну скаргу до міського управління екології.

 

«Про це піднімали питання на засіданні Криворізької міської ради 20 травня. Міський голова наголосив на необхідності виконання умов із пилопридушення та здійснення масових вибухів АМКР та іншими підприємствами. На жаль, торік міську комісію підприємство до себе не допустило. Ми не змогли переконатися, чи виконує підприємства ці заходи. Ми завжди наполягаємо на виконанні альтернативних заходів з пилопридушення», – розповіла головна спеціалістка міського управління екології Оксана Полуєхта.

 

До захисту права криворіжців на життя в екологічно безпечних умовах долучились і громадські організації.

 

«Санітарно-захисна зона від кар’єру, згідно із законодавством, складає 1,5 кілометра. Тут же вона складає 340 метрів, за розрахунками інституту імені Марзєєва», – зазначив заступник голови ГС «Екологічна рада Криворіжжя» Едуард Горьовий.

 

Представники Арселора озвучити свою позицію на камеру відмовились. У свою чергу, люди, які зібралися відстоювати свої інтереси, вимагають провести об’єктивні дослідження впливу виробничої діяльності «АрселорМіттал Кривий Ріг» на їхні оселі. Після проведення такої технічної експертизи вони готові йти до суду з позовом проти розробника родовища.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: